even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Franchisenemer Maaike uit Groningen aan het woord

Monkey Moves blog

Even voorstellen; Maaike Jager:

Mijn naam is Maaike Jager, ik ben de franchise-nemer van Monkey Moves in Groningen-Zuid. Ik woon al mijn hele leven in de stad Groningen. Na de middelbare school ben ik naar de Pabo gegaan. Daar heb ik mijn diploma gehaald mét lesbevoegdheid voor bewegingsonderwijs voor de groepen 1 t/m 8. Er was destijds een tekort aan banen in het basisonderwijs, dus ben ik direct de kinderopvang ingerold. Tijdens mijn werk in de kinderopvang wist ik al vrij snel dat ik werken met kinderen van 0 t/m 4 het allerleukste vindt, maar ook dat het werken bij een kinderdagverblijf niet iets is voor altijd. Aangezien ik een behoorlijk gevoelsmens ben, heeft het wel wat voeten in aarde gehad, voordat ik uiteindelijk wist wát ik wilde en vooral hoe ik dat wilde.

Waarom Monkey Moves?

In 2012 ontstond het idee voor mijn eigen onderneming: Move & Joy. En zo ging ik elke week één of twee keer met een groepje van zes peuters van de opvang naar de fitnessruimte in hetzelfde gebouw. Daar ging ik een dik half uur lekker met ze dansen en daagde ik ze uit te om maximaal te bewegen (met het minimale aan materiaal). Wat een leuke en leerzame periode is dat geweest! Maar toch bleef het knagen in mijn achterhoofd; IK WIL MEER! Meer kinderen het plezier laten ervaren van bewegen, meer kinderen leren grenzen te verleggen, meer kinderen laten ervaren wat ze allemaal durven en meer kinderen meer zelfvertrouwen geven! Mijn hongerige zoektocht begon... op Google. En zo ben ik in 2017 bij Monkey Moves terechtgekomen. Na een lang, inspirerend en gezellig gesprek met Leendert van Gaalen (één van de oprichters van Monkey Moves) was het voor mij helder: Dit is het, dit wil ik!

Plan van aanpak

[three_fifth]Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik mij graag tot in de kleinste details op alles (nou ja, bijna alles!) voorbereid. Echter weet ik nu ook dat je je strakke planning soms moet loslaten, om tot de beste uitkomst te komen. Dat je soms in het diepe moet springen, moet ervaren hoe iets uitpakt en op je gevoel moet vertrouwen. Mijn gevoel en instinct (en mijn vriendin Karlijn) vertelden mij dat het wel goed zou komen, maar toch was de stap om te stoppen met mijn vaste baan in de kinderopvang en voor 100% te kiezen voor Monkey Moves nog best lastig. Na een stressvolle periode, heb ik dan toch de stap gezet: na tien jaar kinderopvang is het tijd voor mezelf!  

Monkey Moves is mijn droombaan

Nu weet ik het zeker, Monkey Moves is mijn droombaan! Waar ik de meeste energie van krijg en het meest plezier uithaal, is het lesgeven aan de dreumes- en peutergroepen. Ik vind het fantastisch om te zien dat hoe klein sommige apekoppies ook zijn, ze elke week stappen maken op het gebied van motorische én sociale vaardigheden. Je ziet per week het zelfvertrouwen groeien. En het enthousiasme waarmee ze dansen en bewegen door de jungle, het haalt het kind in mij naar boven! [video width="848" height="480" mp4="https://www.monkeymoves.nl/wp-content/uploads/2019/09/VID-20190717-WA0024.mp4"][/video]  

Tot slot nog een vijftal wist je datjes...

....elke jungle die ik maak, altijd eerst zelf een aantal keren "verken" voordat de les begint! ....ik kleine kinderen beter begrijp dan menig volwassene. ....mond tot mond reclame voor mij de allerfijnste en beste manier is om te groeien. ....er in Groningen op dit moment 16 particuliere lessen per week gegeven worden. ....ik gepersonaliseerde Monkey Moves sneakers heb laten maken. ....Monkey Moves voor de rest van mijn leven mijn hobby én werk blijft!

Menu