Over verstoppen op de wc en de tijd vooruit duwen

Over verstoppen op de wc en de tijd vooruit duwen

 

Door: Klien Peters

Waarschuwing vooraf. De inhoud van dit bericht is volledig fictief. De schrijver houdt zich niet verantwoordelijk voor enige herkenbaarheid. De namen zijn gefingeerd. Mijn kinderen heten slechts toevallig ook zo 😉.

“Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!” Oh wat was ik blij en trots toen Dex met een maand of acht dit woord zei. Het was ook nog eens zijn eerste woord. Mijn hart zwol van liefde! Ik was mama, zijn mama! We zijn inmiddels een jaar of vier en ook een kind verder. Dat kind sprak wel netjes volgens het boekje als eerste het woord papa. Maar vergis je niet dat was slecht een kleine hick up. Je weet wel. Omdat de p gewoon wat makkelijker is uit te spreken. Maar dat geheel terzijde. Terug naar nu. Nog een keer: “Mahaaaaam, mamaaaaaaaa!” Ik zit verstopt. Niet vanwege dat bekende spelletje. Nee, ik zit verstopt… op de wc. Met koffie. Een grote bak. Hete koffie. Met warme melk. Zodat het extra lang duurt. Mijn vijf minuten rust. Misschien maak ik er tien van. Werkt heerlijk! Ik kijk op mijn horloge… 08.35. Nog lang geen 19.00 uur zucht ik.

Ik weet niet hoe het met jullie zit hoor, maar ik hoor overal om me heen dat deze Corona-crisis zorgt voor een stevige band met je kinderen. Moeders boksen tegen elkaar op om aan te geven hoe heerlijk ze het vinden die echte kwali-tijd die ze nu hebben. Ik durf bijna niet meer te zeggen dat ik het vooral zwaar vind. Dat ik blij ben als het straks voorbij is. Dat ik hoop dat opa en oma ze zo hebben gemist hebben, dat ze een heel weekend mogen logeren. Ja, je leest het goed: een heel weekend! Twee heerlijke, lange dagen zonder. Twee dagen vol slaap, drank en dansen.

Bovenstaand verhaal is natuurlijk volledig fictief. Want ik geniet met volle teugen van mijn kinderen. Hahahaha. Nou, de waarheid ligt ergens in het midden 😉. Gelukkig – en dat meen ik uit de grond van mijn hart – GELUKKIG is er het @home programma van Monkey Moves. Iedere dag doen we tenminste een onderdeel. En soms twee! Fantastisch vinden Dex en Sem het! Vooral de voorbeeldfilmpjes vinden ze geweldig. Nog meer als zij daar zelf onderwerp van zijn natuurlijk. 15 minutes of fame. Alles uit de jungle is favoriet. Er kunnen niet genoeg krokodillen zijn om overheen te springen. Bij de audio avonturen denken ze zelf na over welke oefeningen ze kunnen doen. Kijk ze eens creatief zijn. Hoppa! HEERLIJK. We rekken het tot ongeveer 45 minuten, soms een uur. Een heel uur puur vermaak. Daarna kunnen we er allemaal weer even tegenaan. Dankjewel Monkey Moves!

Goed, de tien minuten zijn voorbij. Tijd om terug te gaan. Het is 08.45… de vijf zit in de klok. Het is tijd voor wijn!