even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Sport kiezen: Teamsport vs. individuele sport

Monkey Moves blog

Teamsport

Vind je het belangrijk dat je kind in teamverband leert werken dan zijn sporten zoals hockey, handbal, basketbal, volleybal of voetbal interessant. Het beoefenen van een teamsport kan je veel vaardigheden leren waar je de rest van je leven wat aan hebt. Denk aan delen, samen spelen en communiceren met teamgenoten.

Individuele sport

Is je kind meer individueel ingesteld dan kan je denken aan sporten zoals gymnastiek, tennis, golf of turnen. Ook het individueel sporten brengt voordelen met zich mee zoals zelfredzaamheid en zelfmotiviatie.

Individueel sporten maar toch een teamgevoel?

Er zijn sporten zoals atletiek waar er veel individueel wordt gesport, maar er zijn ook onderdelen waarin er moet worden samengewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het onderdeel “estafette”.

Mijn kind is individueel ingesteld moet ik dan ook voor een individuele sport kiezen?

Dit hoeft niet perse. Het kan juist goed zijn om te leren in teamverband te werken. Het belangrijkste is dat je kind zich prettig voelt in het team en bij de sportvereniging.

Probeer verschillende sporten

Door de verschillende sporten te testen zowel in teamverband als individueel kunnen jullie erachter komen welke sport het meest geschikt is. Kijk of jullie een aantal sporten in de buurt al eens samen kunnen proberen. Dit hoeft niet eens bij een sportvereniging te zijn, maar dit kunnen jullie ook samen proberen op een speelveldje. Daarnaast bieden veel verenigingen sportpassen of proeflessen aan waar je in veel gevallen gratis kan sporten. Veel succes met het kiezen van een leuke sport!

Menu