Surfende schuursponsjes en stoelen als rotsen

Surfende schuursponsjes en stoelen als rotsen

16-04-2020, door: Klien Peters

Bouw je eigen parcours met… alles wat je hebt liggen

“Kijk Dex, daar zwemmen de krokodillen en daar moeten we overheen springen!” roep ik enthousiast. Ergens in de veronderstelling dat mijn energieke kleuter me aankijkt alsof ik ze niet allemaal op een rijtje heb. Maar nee hoor, hij doet net zo fanatiek mee als z’n dreumeszusje van bijna 2. De krokodillen zijn in dit geval een bijeengeraapte knuffelbende. Bestaande uit twee eenhoorns, twee beren, drie apen en zowaar een echte knuffelkrokodil uit de dierentuin. Als je je ogen dichtknijpt, ziet zo’n eenhoorn er ook serieus gevaarlijk uit! En onderschat nooit de kracht van een knuffelbeer met honger. Om het Sem wat makkelijker te maken, heb ik de stoelen van de eettafel gepakt en die naast de knuffels gezet. Zo kan ze steunen met haar handen en tegelijk springen.

Zodra we dit stuk van de jungle overwonnen hebben, kunnen we door naar de tijgergrot. Maar daar kunnen we niet zomaar langslopen. Nee, dat moet op de handen. Eerst oefenen we tegen de muur met een omgekeerde handstand (de spinnetjes handstand) om het daarna zelf te proberen met de benen op de bank. Vandaag sluiten we af met echte apesprongen. “Met mijn voeten zo hoog mogelijk in de lucht, hè mama!” vult Dex trots aan. Want hé! Dat heeft hij inmiddels wel geleerd. Hoger is leuker, spannender en moeilijker. Dus tof. Oh nee… vet heet dat tegenwoordig bij kleuters. Tof is uit. Tof is oud.

Zo zijn wij iedere dag zeker 45 minuten bezig met elkaar. Zij genieten en ik hoef even niet na te denken over wat ik mijn kindjes aanbied. Even niet nadenken, dat is toch wel pure winst tijdens onze intelligente lockdown. Want ik word met de dag wat minder intelligent en wat meer lockdown. 24/7 de zorg voor de kinderen en werken vraagt wat van je. En op mijn creativiteit en inlevingsvermogen trekt dit een serieuze wissel. Daarom ben ik zo blij met het @home programma van Monkey Moves. Iedere dag wat leuks met makkelijke materialen. Iedere dag plezier zonder strijd. En ook nog specifieke gericht op de verschillende leeftijdsgroepen.

Ben je benieuwd of het wat voor jouw kindje is? Je kunt het een maand lang gratis en vrijblijvend proberen. Een maand lang! Dat zijn 30 dagen waarop je niet hoeft na te denken over passende beweging en oefeningen om scherp te blijven. Zo heb jij even tijd voor die verdiende kop koffie. Terwijl jouw kind lekker aan de slag kan of kan luisteren naar onze audioverhalen vol beweging.

Van Monkey Moves hoeft niemand te bewegen. We maken het alleen zo leuk dat je niet anders meer wil.