even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Waarom jouw kind op sportkamp gaat volgend jaar!

Monkey Moves blog

"Na het zomerkamp heb ik een aantal inzichten gekregen waardoor ik nu vind dat elk kind op kamp zou moeten gaan, deze inzichten deel ik graag met jullie!"

 

Van spanning naar sensatie

Zeker voor de jongste kids (4 jaar) is het een hele beleving. Helemaal alleen op sportkamp, dag zeggen tegen papa en mama en allemaal nieuwe kinderen leren kennen. Het zijn best veel prikkels. Zo waren er ook een paar kinderen die op het begin liever bij papa en mama bleven en het erg spannend vonden. Na de eerste activiteiten kwamen deze kinderen steeds meer los. Aan het einde van week is het dan fantastisch om te zien hoe ze gewend zijn, vrienden hebben gemaakt en met trots alles tegen papa en mama vertellen!

Vriendjes voor het leven

Sommige kinderen vinden het helemaal top om eens met andere kinderen op te trekken en nieuwe vrienden te maken. Bijna elke dag werden er wel adressen uitgewisseld en afgesproken om bij elkaar te spelen. Het is helemaal mooi om te zien dat sommige kinderen moeilijk vrienden maken maar toch hun beste vriendje weten te ontmoeten op het kamp!

 

Voor als je nog niet enthousiast bent geworden: 4 redenen waarom het zomerkamp goed is voor jouw kind

Een zomerkamp is veel meer dan opvang voor je kind tijdens de schoolvakantie.  Hieronder heb ik nog 7 redenen gezet waarom een sportief zomerkamp goed is voor kinderen!

  1. Je kind wordt sociaal vaardiger Doordat ze kennis maken met allemaal nieuwe kinderen, nieuwe vriendjes maken en continu spelen en samenwerken met elkaar;
  2. Kinderen worden uitgedaagd in een andere omgeving Zowel op fysiek gebied zoals sportieve uitdagingen, als op mentaal gebied zoals andere regels/normen/waarden leren;
  3. Jouw kind leert dat sporten leuk is en dat gezondheid belangrijk is Door de sportexperts die rond lopen beleven de kinderen alle sporten op hun best. Hiernaast wordt er altijd goed en gezond gegeten en helpen de experts hier ook bij!
  4. Het is een goede oriëntatie voor een sportkeuze Hoe goed is het om kennis te maken in de zomer met meerdere sporten. Zo kun je gelijk je favoriete sport kiezen na de zomer!

 

Tot slot

Mijn doel van dit blog is om enthousiasme voor een sportkamp door te geven. Hopelijk is dat gelukt met de redenen en ervaringen die ik heb gedeeld. Weet jij nog meer ervaringen op redenen waarom je op sportkamp zou moeten gaan? Laat het mij weten! Via de zomerkampen pagina kun je binnenkort al kamptickets bestellen voor het zomerkamp 2021. Zien we jou daar? Houd de zomerkampenpagina goed in de gaten!

Menu