even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Waarom verhaaltjes goed zijn voor jouw kind!

Monkey Moves blog

Taalvaardigheid en woordenschat

Het vertellen van verhalen speelt een cruciale rol bij het vergroten van de taalvaardigheid van kinderen. Verhalen bevorderen de ontwikkeling van taalstructuren, grammatica en zinsbouw. Kinderen horen woorden en zinnen in context en leren hoe ze deze kunnen toepassen in hun eigen spraak. Ze ontwikkelen een gevoel voor ritme, intonatie en expressie tijdens het luisteren naar verhalen. Dit helpt hen om hun mondelinge taalvaardigheid te versterken en vertrouwen te krijgen in het vertellen van hun eigen verhalen.

Daarnaast vergroot het vertellen van verhalen de woordenschat van kinderen. Verhalen introduceren nieuwe woorden, uitdrukkingen en concepten die kinderen in hun dagelijkse taalgebruik kunnen integreren. Ze leren nieuwe betekenissen en synoniemen en ontwikkelen een breed scala aan woorden die ze kunnen gebruiken om hun gedachten en gevoelens uit te drukken. Een uitgebreide woordenschat opent de deuren naar effectieve communicatie en biedt kinderen een sterke basis voor succes in hun academische en sociale leven.

Luisterend vermogen

Verhalen zijn niet alleen een middel om taalvaardigheid en woordenschat te vergroten, maar ook om het luisterend vermogen van kinderen te verbeteren. Terwijl kinderen naar verhalen luisteren, leren ze aandachtig te luisteren en belangrijke details te onderscheiden. Ze oefenen hun luistervaardigheid door te begrijpen en te interpreteren wat er wordt gezegd. Het luisteren naar verhalen helpt kinderen om zich te concentreren, informatie vast te houden en te reageren op vragen of discussies over het verhaal. Dit versterkt hun luisterend vermogen, bevordert de ontwikkeling van auditieve vaardigheden en bereidt hen voor op effectieve communicatie in diverse situaties.

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu