even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Wat heb jij ervoor over om je droombaan te kunnen uitoefenen?

Monkey Moves blog

Uit onderzoek van de site monsterboard blijkt dat slechts 57% van de Nederlanders gelukkig is in zijn of haar baan.

Dat is maar iets meer dan de helft! Dat betekent dat er dus ook veel mensen zijn die hun baan misschien wel okay, maar in ieder geval niet fantastisch vinden. En dat voor de omgeving en werkzaamheden waar de meeste mensen meer uren door brengen dan ze thuis doen. Ik vind het best schokkend.  Maar ook in mijn omgeving zie ik dat de een na de ander zijn baan opzegt. De economie trekt aan, dus waarom zou je langer iets doen waar je niet gelukkig van wordt? Tot twee jaar geleden hoorde ik zelf ook bij die doelgroep die verre van tevreden was over zijn baan. Iedere dag zat ik met lood in mijn schoenen in de trein en ik plande mijn week ram vol met afspraken om zo toch nog wat leuke dingen in het vooruitzicht te hebben. Ik leefde van vakantie naar weekendje weg en weer naar de volgende vakantie. Tijd voor een ommekeer.  Al jaren heb ik een droom om iets echt te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Toen ik hier in stapte wist ik dat het niet makkelijk zou worden. Een nieuw idee, een nieuw concept, anders dan anders, de beste bedoelingen, maar ook veel onbekendheid. Samen met twee mede-wereldverbeteraars staan we aan het roer bij Monkey Moves. We doen er alles aan het schip goed te besturen, dus steken we uren tijd in een prachtige efficiënte website, worden de docenten tot in de details opgeleid en vergeet niet de beweegprogramma's die we met hart en ziel schrijven om iedere les weer een beleving te maken. En toen kwam opeens het punt waar mijn mond van open viel; alles ziet er zo gelikt uit, ze zitten al in 8 steden, er worden door de hele stad lessen aangeboden, er verschijnen veel artikelen; die ondernemers die zullen er wel flink warmpjes bij zitten.

De verbazingwekkende metafoor vloog ons om de oren; 'die rijden vast een Tesla'

Om deze droom te verwezenlijken kan ik je vertellen dat er aardig wat concessies gedaan moeten worden. En niet alleen door ons als ondernemers, maar ook door onze partners en kinderen.

Een nieuwe levensstijl blijkt geboren

Het week menu wordt bepaald aan de hand van de supermarkt aanbiedingen en we wijken niet van ons eetbudget af. Op marktplaats blijk je werkelijk alles te kunnen aanschaffen en lenen blijkt het nieuwe sleutelwoord. Oma's die ons te pas en te onpas uit de oppasbrandjes helpen en vrienden die hun oude kinderkleding langs brengen. Uit eten doen we vrijwel nooit meer, maar mijn liefde voor koken is hiermee wel aangewakkerd. Ook onze creativiteit wordt behoorlijk uitgedaagd (ik was anders vast nooit op het idee gekomen om mijn man uit te dagen voor een potje glow in the dark bowlen in de achtertuin). Maar he, we zijn in ieder geval een stuk duurzamer en bewuster dan een paar jaar geleden en onze spullen gaan veel langer mee. Eigenlijk zijn dit allemaal maar details. Want wat er echt veranderd is in onze leefstijl, is dat we veel gelukkiger zijn. (Mijn partner ook, omdat ik niet meer chagrijnig uit mijn werk kom ;-))

Mijn geluksgevoel is zeker met 100% gestegen

's ochtends heb ik zin om aan mijn werkdag te beginnen en ook de extra uurtjes die er in de avonden en weekenden gemaakt worden voelen niet als werken ( en geloof me dat zijn er aardig wat). Het hebben van een doel en daar 100% voor gaan, zorgt voor een enorme drive, elk klein succesje vieren en er even van genieten.

Alles wat je doet echt vanuit je hart doen en vooral weten dat je het doel gaat halen

Ik ben er zo zeker van dat ons gaat lukken, Nederland, Europa en wie weet welke continenten allemaal nog meer (I know, lekker bescheiden, maar je mag een droom hebben toch?) met onze fantastische programma's te veroveren. Ieder kind die sterke motorische basis mee geven. Elk kind zelfvertrouwen geven, dat zou toch fantastisch zijn? Het is een kwestie van tijd, het is buffelen, maar ik wil tegen al die mensen zeggen, die denken dat we achter overzitten en in een dikke auto rijden; nee hoor er wordt hier megahard gewerkt, en als de Tesla er straks wel is, dan hebben we die keihard verdiend! Maar tot die tijd er is, ga ik genieten van het fantastische werk wat ik mag doen en iedere dag met heel veel geluk weer aan een nieuwe dag beginnen!

Menu