Hoe de liefde voor sport en kinderen leidde tot Monkey Moves Dordrecht

Dordrecht

Hoe de liefde voor sport en kinderen leidde tot Monkey Moves Dordrecht

door: Johan van Ballegooijen

Mijn loopbaan is niet bepaald standaard te noemen. In 1996 werd ik, nadat ik eindelijk de Havo had gehaald, beroepsmilitair. In 2001 stond ik voor de klas in het basisonderwijs. In 2009 ging ik werken in de sales voor een grote multinational en in 2018 begon ik voor mezelf. Iedere reis met een nieuw startpunt en een nieuw doel. Iedere reis met ups en downs, dingen die lukten en compleet mislukten. Soms een duidelijk plan en soms totaal niet.

Wat wel heel duidelijk werd was dat kinderen altijd een centrale plaats innemen in datgene waar ik heel erg happy van wordt. Mijn passie voor sport en het begeleiden van kinderen daarin maakte de reis en mijn doel beetje bij beetje steeds duidelijker.

 

Sportplezier

Ieder zaterdag sta ik om 16.30 uur op het ijs. Ik mag dan kinderen tussen 4 en 10 jaar de beginselen van het ijshockey bijbrengen. Een onhandige tijd waar het thuisfront niet altijd vrolijk van wordt. Maar de energie tijdens die trainingen, het plezier wat er van afspat en de glimmende ogen onder die helmpjes, dat is mij alles waard!

Dat geldt ook voor de wedstrijden van mijn eigen kinderen. Ik sla ze alleen over als het echt niet anders kan. Ik kan intens genieten als ik ze zie knokken voor hun team. Ik kijk bijna nooit naar het resultaat van de wedstrijd. Ik geniet van de ontwikkeling en van de passie in het spelletje.

Die passie is er overigens niet altijd. Ook niet bij mijn eigen zoons. Over de oorzaken daarvan in een latere blog meer. Wat hierin wel belangrijk is, is dat er een goede basis voor plezier in sport en bewegen wordt gelegd bij het kind.

 

Multisport

Het afgelopen jaar heb ik vooral gewerkt als ZZP’ende gymleraar en wilde ik me heel graag inzetten voor een positiever sportklimaat binnen sportverenigingen. Tijdens het voorbereiden van een training over positief coachen was ik aan het googlen op multisport. Ik was er bewust naar op zoek omdat ik vind dat in veel trainingen op verenigingen het beweegaanbod erg eenzijdig is. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op Monkey Moves.

Ik was eerlijk gezegd meteen verkocht. Een supergaaf multisport programma waarbij kinderen de basis meekrijgen van de 11 populairste sporten in Nederland, om ze een brede motorische ontwikkeling mee te geven en om tot een betere keuze te komen welke sport aansluit bij de specifieke vaardigheden, talenten en voorkeuren. Oftewel: waar ze BLIJ van worden!

In Dordrecht, mijn eigen woonplaats, zat echter geen Monkey Moves locatie. Maar er werd volgens de site nog wel druk gezocht naar nieuwe franchisenemers… Het verhaal van één plus één toch?

 

Missie

Soms komen er dingen op je pad. Voor mij was Monkey Moves zo’n ding. Inmiddels heb ik de opleiding op de Aperots in Utrecht afgerond en ben ik ondergedompeld geweest in de paarse junglewereld van Apie, maar ook alle wetenschappelijke onderbouwingen die de basis vormen voor dit supercoole beweegprogramma voor dreumesen, peuters, kleuters en basisschool kinderen.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen het ultieme plezier in sport te laten ervaren en daarmee een bijdrage te leveren aan hun zelfvertrouwen, welzijn en hun vermogen en drive om dromen na te jagen.

Monkey Moves Dordrecht past uitstekend in die missie en ik kan dan ook niet wachten om de eerste lessen te gaan verzorgen!

 

Ben jij geïnteresseerd in dit beweegprogramma voor jouw eigen apekoppie? Of ben je benieuwd wat dit programma voor jouw KDV, BSO, vereniging of school zou kunnen betekenen? Check dan www.monkeymoves.nl/dordrecht