Outdoor lessen met corona maatregelen

Outdoor lessen met corona maatregelen

Update donderdag 07 mei 2020

Het moment waar we met z’n allen lang naar hebben uitgekeken. Een versoepeling van de corona maatregelen. Sinds 29 april is het voor kinderen tot en met 12 jaar mogelijk om buiten te sporten. En vanaf 11 mei is buitensport voor iedereen vrij gegeven (mits er aan de protocollen gehouden wordt). Goed nieuws voor de apekoppies van Monkey Moves! In verschillende gemeentes wachten we nog op een officiële goedkeuring om onze buitenlessen te kunnen starten. Lees hieronder wat dit betekent voor de verschillende leeftijdsgroepen en wat ons protocol is.

Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

Ouder-Kind lessen (Dreumes & Peuter)

Ouder-kindlessen zijn, zoals de naam al zegt, kinderen die samen met hun ouders aan het sporten zijn. Vanaf 11 mei is het toegestaan om in groepen buiten te sporten. Ouders/verzorgers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Voor kinderen tot 12 jaar is dit niet nodig. Dit betekent dat de dreumeslessen (1,5-3 jr) en peuterlessen (3-4 jr) buiten van start gaan. Houd je aan de instructies van de docent en volg het protocol. Samen zorgen we ervoor dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Kijk hier waar de dichtstbijzijnde locatie voor jou is of neem contact op met de franchisenemer uit jouw regio.

Lukt het je niet om naar een buitenles te komen? Niet getreurd, gelukkig is er het Monkey Moves thuisprogramma met jungle audio verhalen. De kwaliteit die je van ons gewend bent, zo in je eigen woonkamer.

Zelfstandige lessen (Kleuter & Basisschool kinderen)

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar op veldjes en pleintjes zelf vrij spelen en sporten. Hierbij hoeft de 1,5 meter afstand niet in acht te worden genomen. Dit betekent dat de kleuterlessen (4-6 jr) en Basisschool kinderen lessen (6-9 jr) buiten van start gaan. Wij vragen Ouders/verzorgers niet langs de kant te blijven kijken. Onze activiteiten kunnen een aanzuigende werking hebben, zoals kijkende ouders, anderen die mee willen doen (buiten de doelgroep), e.d. Samenscholen door kijkers mag niet en hier zullen we eventuele omstanders op wijzen. Kijk hier waar de dichtstbijzijnde locatie voor jou is of neem contact op met de franchisenemer uit jouw regio.

 

Monkey Moves Protocol en Maatregelen

Gebaseerd op het protocol van het NOC*NSF, de sportbonden, de VSG en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij ons protocol opgesteld. Deze wordt met gemeentes gedeeld, ter goedkeuring. Hierin zijn regels voor onze docenten opgenomen en regels voor onze leden. Uiteraard wordt het protocol gedeeld met alle leden die deelnemen aan de lessen. Tevens hangt het protocol ook op onze outdoorlocaties.

We vragen iedereen zich strikt aan de veiligheidsmaatregelen te houden:
🐵 Er is een welkomstzone, en er is een ophaalzone met een looproute, afgezet met pilonnen. Zie hier een overzichtskaart van het halen & brengen. Houd je hieraan.
🐵 Ouders/verzorgers: Houd 1,5 meter afstand.
🐵 Schud geen handen en geef geen highfives.
🐵 Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
🐵 Was je handen regelmatig.
🐵Kom alleen op het aangegeven tijdstip naar de les.
🐵Reis alleen of reis alleen met personen uit jouw huishouden.
🐵 Kom zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de outdoorlocatie,
bijvoorbeeld te voet, met de fiets of eigen auto.
🐵 Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid,
loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
🐵 Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of
benauwdheidsklachten.
🐵 Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe
coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
🐵 Maak tijdens het sporten alleen gebruik van een eigen drinkfles.
🐵 Volg altijd de aanwijzingen van de docent op.
🐵 Ga voorafgaand aan de les thuis naar het toilet.
🐵 Was voorafgaand aan de les thuis je handen met zeep, minimaal 20 seconden.
🐵 Verlaat direct na het sporten de outdoorlocatie.

 

Samenvatting

Vanaf 11 mei is buiten sport voor iedereen toegestaan. Ouders/verzorgers moeten 1,5 meter afstand bewaren. Voor kinderen tot 12 jaar geldt de afstandsbeperking niet. Dit betekent dat onze ouder-kindlessen (Dreumes en Peuter) van start gaan. Houd je aan de regels van de docent en volg ons protocol. Wij vragen ouders/verzorgers expliciet om verantwoordelijkheid te nemen wat betreft de 1,5 meter afstand regel. Onze zelfstandige lessen (Kleuter en Basisschoolkinderen) zijn al op verschillende outdoorlocaties in het land van start gegaan.

Kijk hier voor de dichtstbijzijnde locatie bij jou in de buurt

 

Het originele artikel verscheen op 29 april 2020. Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt, naar aanleiding van de besluiten van de regering.