Start je eigen groepen – Monkey Moves

Start jouw eigen groepen

Geïnteresseerd om jouw eigen Monkey Moves aperots te starten met jouw eigen Monkey Moves groepen? Dat snappen wij! Hieronder staan 5 stappen hoe jij als opperaap met ons mee kan slingeren! Waar wacht je nog op? Neem de eerste stap of neem direct contact op.

1

Eerste contact

Alles begint met de openingszin. Wat wordt die van jou?
2

Inlezen

We sturen je onze plannen en een gedetailleerd inzicht in wat we waarom doen.
3

Goed gesprek

Stel al je vragen! Wij denken met je mee.
4

Ervaar de magie

Kijk lessen, feestjes en evenementen mee en ervaar de magie van Monkey Moves!
5

Jouw eigen aperots!

GEFELICITEERD! Samen gaan we impact maken. Jij hebt je eigen aperots!

Stap 1 - Neem contact op met de apen van Monkey Moves

We zijn op zoek naar enthousiaste ondernemende sportdocenten die Monkey Moves in hun eigen stad willen opzetten. 

Dus: ben jij een ambitieuze, sportieve sportdocent die gelooft dat sporten thuis hoort in het DNA van iedereen? Ben je een enthousiaste inspirerende ondernemer die kansen ziet om in jouw eigen omgeving meer kinderen aan het bewegen te krijgen?

Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!

Laat ons weten dat je bestaat door jouw motivatie aan ons kenbaar te maken.

Na het ontvangen van jouw motivatie nemen wij contact met je op en zal er een gesprek plaatsvinden tussen één van de oprichters en de geïnteresseerde, potentiële opperapekop die samen met ons de aperots wil komen versterken. Uitgangspunt van dit gesprek is een gevoel bij elkaar creëren of de potentiële apekop het juiste DNA bezit. Hiervoor hebben wij een aantal core values opgesteld:

Core Values

Het DNA van elke Monkey Mover. Bij het aannemen van elk teamlid kijken we of hij/zij een goede match is met ons DNA. Zo niet, dan zoeken we liever nog even verder. Van elke Franchisenemer verwachten wij hetzelfde bij het personeel dat zij aannemen.

Een Monkey Mover:

 • Is nieuwsgierig, open minded en creatief
 • Heeft een SMILE op zijn gezicht en inspireert anderen met zijn/haar uitstraling
 • Creëert FUN voor een leven lang gezond bewegen
 • Omarmt veranderingen en stimuleert verbeteringen
 • Straalt gezondheid uit en brengt dit over op anderen (wereld verbeteraar)
 • Is zelf een teamspeler en bouwt aan een teamgeest
 • Stimuleert winst voor iedereen
 • Is gepassioneerd en vastberaden
 • Is bescheiden
 • Communiceert open en eerlijk naar zichzelf en anderen op een apeleuke, en dus integere manier.

Stap 2 - Lees je in in ons concept

Ben je na ons telefoon gesprek enthousiast en geprikkeld om meer te weten? Check dan snel ons Monkey Moves Basis document. Hierin vertellen we in het kort wie we zijn, wat we van jou verwachten en of jij het Monkey Moves DNA bezit.

Stap 3 - Vervolg gesprek

Zullen we weer even bellen? Wij zijn heel benieuwd of je na het lezen van ons basisdocument nog steeds zo enthousiast bent en of je graag de magie van onze lessen wilt ervaren?

Stap 4 - Ontdek de magie van onze apeleuke lessen

Vervolgens zal je een aantal lessen meekijken (als dit niet al is gedaan) om het Monkey Moves gevoel te voelen. Ben je nog steeds geïnteresseerd?

Stap 5 - Start jouw aperots

Dan start het opleidingstraject, waarin een aantal fases gedefinieerd zijn.

Opleiding

De opleiding bestaat uit een aantal verschillende onderdelen:

 • The Basics
 • Beroepsspecifieke kennis
 • Marketing
 • Finance - Basics van boekhouden

The Basics

Samen vullen we een Business Model Canvas in. Hoe denk jij dat het verdienmodel van Monkey Moves eruit ziet? Wat zijn onze communicatiekanalen met onze klanten? Wie zijn eigenlijk onze klanten? Wat zijn onze kernactiviteiten en wie zijn onze partners? En we kijken al gelijk naar jouw markt. Waar ligt die in jouw omgeving? Hoe vallen de klanten te bereiken?

Beroepsspecifieke opleiding

Hoe ga je om met materiaal, hoe implementeren wij de wetenschappelijke kennis over motorisch leren in onze lessen?

Aan de hand van ons handboek word je meegenomen in de Monkey Moves flow. Wat komt er allemaal bij kijken om een les te geven? Hoe zorgen wij ervoor dat onze core values terugkomen in ons contact met de klant? Hoe zorgen wij ervoor dat we onszelf blijven uitdagen?

Het stappenplan met alle tips en tricks voor het uitvoeren van lessen wordt je aangeleerd. Van hoe houd je overzicht in alle klanten, tot hoe zorg je voor uitdagende lessen.

Zo wordt tijdens deze opleiding het framework van onze lessen uitgelegd, zodat je zelf in staat bent om uitdagende lessen te ontwerpen die perfect in de Monkey Moves gedachte passen. Uiteraard zal je ook een handboek met voorbeeldlessen meekrijgen.

Onderdeel van deze fase is het meekijken met verschillende lessen (KDV, BSO, Particulier in verschillende leeftijdscategorieën) en het zelf lesgeven onder supervisie van een Monkey Moves docent. Wij verwachten tenminste dat je 3 lessen meegekeken hebt en minimaal 2 lessen gegeven hebt.

Marketing

Wij zorgen samen voor succes. Om dit goed te stroomlijnen zal uitgelegd worden hoe je je online en offline promotie kanalen in kan richten, op basis van de succesformule waar wij mee werken. Het is belangrijk voor iedereen dat de huisstijl van Monkey Moves overal correct wordt uitgevoerd. Dit is wat onze klanten zien en ervaren.

Finance - Basics van boekhouden

Als zelfstandig ondernemer zal je de basis van boekhouden moeten weten. Welke grootboek rekeningen worden er gehanteerd. Hoe ziet een balans en winst&verlies rekening eruit? Wat zijn de kosten die je maakt per les en wat zijn de opbrengsten per les, of per apekop? Waar zit de winstmarge? Krijg feeling met de cijfers, zodat je onze organisatie kan sturen op impact én cijfers.

X